Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences
facebook

Běžecké závody pro děti do 11 let

závod pod patronací světového rekordmana Jana Železného

Čokoládová tretra není ještě ani v půli a už závodilo téměř 2000 závodníků!

4. 5. 2024
« zpět

Čokoládovka má za sebou celkem pět kol. Čtyři na Moravě a jedno na Slovensku. Zatím odzávodilo téměř dva tisíce malých běžců a vrhačů. Známe tedy prvních 96 postupujících za Českou republiku. Možnost vybojovat postup pak mají malí atleti ještě šestkrát. Slovenské děti čekají ještě dvě kola základní a 20. 5. národní finále. Z něj se pak nominuje 80 „reprezentantů“ do mezinárodního semifinále v Ostravě.

Čokoládovka má za sebou celkem pět kol. Čtyři na Moravě a jedno na Slovensku. Zatím odzávodilo téměř dva tisíce malých běžců a vrhačů. Známe tedy prvních 96 postupujících za Českou republiku. Možnost vybojovat postup pak mají malí atleti ještě šestkrát. Slovenské děti čekají ještě dvě kola základní a 20. 5. národní finále. Z něj se pak nominuje 80 „reprezentantů“ do mezinárodního semifinále v Ostravě. Poslední dvě česká kola proběhla v Břeclavi a v Olomouci. V obou městech je provázel zkušený bývalý výškař a olympionik Matúš Bubeník, který konstatoval: „Mám na těchto závodech rád, že si atletiku mohou osahat i děti mimo tento sport a taky, že oproti běžným závodům, mohou být jejich součástí hodně zblízka i rodiče. Je to skvělý zážitek pro celé rodiny a pomáhá to vytvářet vztah k našemu sportu.“  Krom toho je o soutěž extrémní zájem i ze strany dětí z atletických oddílů. Vážně bojují o semifinále jejich snem je finále na Zlaté tretře Ostrava. Je to velká motivace.

„Čokoládovka je také o tom zprostředkovat dětem sen o velké atletice, dovolit jim se jí aspoň zlehka dotknout. Ta motivace dělá divy,“ konstatuje Jan Železný z pozice stále ještě nejlepšího oštěpaře světa, ředitele Zlaté tretry Ostrava a ambasadora Čokoládové tretry v jedné osobě. Přejeme všem dětem i rodičům, aby si užili všechny další kola a dosáhli právě toho svého nejlepšího výkonu. A zároveň se se všemi účastníky celé „čokoládové tour“ těšíme 28. května na Zlaté tretře Ostrava. Vstup mají závodníci zdarma. Stačí vyměnit voucher, který dostávají po doběhnutí do cíle. Věříme, že nás budou aspoň 2 tisíce!!! O další postup i vstupenky na Zlatou tretru budeme bojovat 13. 5. v Havířově.

« zpět

 

ostrava msk ceps pedro prostejov denik hitorion

logo_ZT akssk akssk tkplus