Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences
facebook

Běžecké závody pro děti do 11 let

závod pod patronací světového rekordmana Jana Železného

Hvězdy, děti a startovní čára k plnění atletických snů – to byla Čokoládová tretra 2024

30. 5. 2024
« zpět

Už po 63. propojila Čokoládová tretra hvězdy a děti. Z celkových 5 000 účastníků postoupilo do mezinárodního finále 56 a ukázali co umí. Finále Čokoládové tretry rozdělilo celkem 24 medailí, celkem 13 (z toho 5 zlatých) si odnesli reprezentanti České republiky. 11 získali závodníci ze Slovenska, 3 byly zlaté.

64. ročník Čokoládové tretry se vydařil ve všech směrech. Dohromady jím prošlo na pět tisíc dětí, z toho téměř dva tisíce na Slovensku, kde jsou závody koncentrovány do třech měst Bratislavy, Žiaru na Hronom a Košic. Za zmínku stojí 970 přihlášených závodníků v Bratislavě a 850 v Košicích. Každé z deseti měst na Moravě přilákalo na 300 malých sportovců. „Zda rozšíříme projekt do dalších měst v České republice je otázkou rozpočtu. Máme mnoho zájemců. Jak o účast, kdy ti nejnadšenější přijedou třeba i jihu Čech, Karlových Varů nebo Nymburka. Tak o pořádání. Uvidíme, jak se nám pro 65. ročník podaří financování. Určitě by čokoládové tretře slušel velký titulární partner, protože co se týče motivace, jedná se o jeden z nejúspěšnějších projektů pro děti v Česku a v současné době i na Slovensku,“ říká hlavní ambasador atletické túry a ředitel Zlaté tretry Ostrava v jedné osobě, Jan Železný. Jeho slova potvrzuje i atmosféra mezinárodního finále, které je tradičně součástí hlavního programu slavného atletického mítinku před zaplněnými tribunami Městského stadionu v Ostravě. Všichni finalisté předvedl fantastické výkony, a to i v náročných podmínkách silného lijáku. Dokonalou fanouškovskou kulisu předvedli rodiče a doprovody malých velkých závodníků na tribuně D. I jejich výkon by jistě potěšil nejeden „kotel“. Věříme také, že ke společnému prožitku a kvalitním výsledkům přispěli i patroni jednotlivých kol v obou zemích – Jan Železný, Šárka Kašpárková, Matúš Bubeník, Karel David, Ján Volko, Dana Velďáková, Jana Velďáková, Lucia Klocová, Táňa Netoličková, Zdeněk Stromšík, Anderson Peters, Jerome Blake, Leonardo Fabbri, Zaynab Dosso a na každém kole Jirka Mužík.  

Děkujeme jim za to. Děkujeme i partnerským oddílům ve všech pořadatelských městech za jejich práci na organizaci místních kol, partnerům projektu za jeho podporu, rodičů, pedagogům a trenérům za to, že děti přivedly na stadiony a blahopřejme všem medailistům! Těšíme se na 65. ročník Čokoládové tretry v roce 2025.

 

Výsledky finále naleznete zde

 

« zpět

 

ostrava msk ceps pedro prostejov denik hitorion

logo_ZT akssk akssk tkplus